Nybakad morotskaka med det lilla extra.
Jag kör sockerfritt och mininalt med kolhydrater under våren.
Det här är en mycket god kaka utan socker men med
morötter, banan och russin (det var dottern som la till russin,
det lilla extra). I och för sig är det lite mjöl i kakan,
men det är dinkelmjök som ska vara bätte.
Foto 36 av 366, nr 201
Fått förfrågan om recept (det är ett ungifärligt recept som jag plockad från flera olika recept)
75 gram smält smör + lite till formen
2 bananer (mognare är sötare)
3 rivna morötter
3 ägg
ca 3 dl dinkelmjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
russin (om man vill)
Blanda mosad banan, rivna morötter, ägg, smält smör (inte för varmt) och russin. Häll sen i mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver. Häll i sockerkaksform (smörad och bröad), 175 grader och ca 50 minuter.
Ett tips för att få bättre sötma är att ta några färska daddlar och lägga i blöt i lite vatten, mixa och blanda i smeten.
Den ser supergod ut!
SvaraRaderaLägg gärna ut receptet till en diabetiker som vill gotta sig med gott samvete :-))
Låter riktigt smarrigt! Tar gärna receptet oxå :)
SvaraRaderaÅh vad det ser gott ut. Var finns receptet ?
SvaraRadera